PVC STOLARIJA LILI

PVC STOLARIJA LILI OSIM STOLARIJE NUDI MOGUĆNOST ZASTAKLJIVANJA TERASA, A U NAŠOJ PONUDI MOŽETE PRONAĆI I POTPROZORSKE DASKE, OKAPNICE, ROLO I PLISE KOMARNIKE I OSTALI PROPRATNI MATERIJAL.

ZABLUDE I ISTINE O PVC STOLARIJI

LILI STOLARIJA - SAVRŠEN DIZAJN PO POVOLJNIM CENAMA

ZABLUDE I ISTINE O PVC STOLARIJI

LILI STOLARIJA - SAVRŠEN DIZAJN PO POVOLJNIM CENAMA

DOSTUPNI BRENDOVI

VAŽNA INFORMACIJA!!! ZA SVE PORUDŽBINE DO KRAJA DANAŠNJEG DANA ODOBRAVAMO POPUST OD 7% DO 15%. ODABERITE NEKI OD NAŠIH PROIZVODA I KONTAKTIRAJTE NAS DO KRAJA RADNOG VREMENA.

REČ STRUČNJAKA

Danas je nemoguće zamisliti, projektovati i izgraditi bilo koji stambeni ili poslovni objekat bez stolarije. Razume se, tržište nudi različite materijale, ali i u Srbiji i u svetu danas je najzastuljenija pvc stolarija. Podrazumeva se da i u segmentu pvc stolarije postoje brojni proizvođači, što dovodi do toga da se na tržištu pojavljujuje kvalitetnija i manje kvalitetna pvc stolarija. Kvalitet pvc stolarije prati i cena. Kada je reč o proizvođačima koji posluju na teritoriji Srbije, među najprestižnije se ubraja Veka, sa kojom već godinama unazad sarađuje i Lili stolarija.

Već ste se odlučili da za vaš stambeni ili poslovni objekat odaberete pvc stolariju, kada od komšije dobijate „proverenu“ informaciju da pvc stolarija nije bezbedna. Razume se da ova informacija apsolutno nije tačna i da je reč o još jednom urbanom mitu, odnosno zabludi. 

Da bismo otklonili sve zablude u vezi pvc stolarije, ali i drugih materijala koje koristimo u proizvodnji, naš stručnjak za ugradnju pvc stolarije, Nenad Jošanović, odgovoriće na neka od najčešćih pitanja koja dobijamo od naših korisnika. Razume se da, u svakom trenutku, možete poslati pitanje ukoliko u ponuđenim ne pronadjete odgovor na ono što vas zanima.

PVC Prozor bolje štiti od hladnoće, ima bolju toplotnu i zvučnu izolaciju, odnosno bolje štiti i od toplote i od spoljne buke. Osim toga pvc prozori su jeftiniji u odnosu na aluminijumske. Kada se sve uzme u obzir, možemo zaključiti da pvc prozori štede energiju znatno više u odnosu na aluminijumske.

Osim navedenog, želimo da naglasimo i da su pvc prozori bezbedni, pouzdani, zdravi za okolinu i trajni. Svojim termoizolacionim karakteristikama doprinose uštedi energije.

PVC prozori su bezbedniji u odnosu na drvene prozore jer nisu samozapaljivi. Oni gore samo usled i tokom izloženosti otvorenom plamenu. Čim se plamen ukloni oni prestaju da gore za razliku od drvenih koji sve vreme gore. Osim toga, pvc prozori u odnosu na drvene čuvaju okolinu jer nije neophodna seča drveća za njihovu proizvodnju.

Ukoliko u estetskom smislu dajete prednost  drvenim prozorima, želimo da naglasimo da je pvc prozor moguće napraviti u različitim bojama, teksturama i dezenima. Čest je slučaj da se u planinskim mestima radi pvc prozor koji simulira izgled drvenog. Iz daleka ni najveći poznavaoci ne mogu sa sigurnošću reći da li je u pitanju drvo ili pvc.

Osim navedenih, tu su i druge prednosti. PVC prozori bolje dihtuju, nije ih potrebno šmirglati ni farbati jer kod kvalitetnog pvc prozora boje u kojima se rade su postojane i otporne na sunčeve i druge spoljne uticaje.

Prva stvar na koju ukazujemo je da što više komora, to bolja izolacija. Međutim, ovde postoji kvaka. Danas se na tržištu nalaze prozori koji imaju pet komora, gotovo je nemoguće pronaći prozore sa tri ili četiri komore, tako da se može reći da kada vam prodavac ponudi petokomornu pvc stolariju, on ustvari radi dobar marketinški posao, a zapravo vam nudi ono što će vam i drugi ponuditi. Prilikom kupovine prozora glavna stvar koju treba da pitate prodavca je koeficijent toplotne provodljivosti. I ovde obavezno vodite računa, što je niži koeficijent provodljivosti, to je bolja izolacija.

DOSTUPNI BRENDOVI

PVC Stolarija je najzastupljeniji vid stolarije u Evropskoj Uniji. Još jedna informacija će vas verovatno izenaditi. Čak 2/3 zdravstvenih i školskih ustanova u EU ima pvc stolariju. Kada ovo znamo i kada znamo koliko su visoki standardi u pogledu zdravstvene bezbednosti u zemljaam EU, teško bismo mogli poverovati u tvrdnju našeg komšije, prijatelja, rođaka da je pvc stolarija štetna po zdravlje.

Ipak, kada odlučite da ugradite pvc stolariju, razume se, morate voditi računa od koga kupujete profile. Poslednjih godina u zemljama Evropske Unije došlo je do masovne promene prozora budući da su standardi obavezne termoizolacije prozora u zemljama članicama EU značajno podignuti i to u cilju uštede energije. Ovo podrazumeva da je veliki broj starih pvc prozora demontiran. Odlaganje pvc stolarijeu zamljama EU, takođe, je regulisano zakonima i podrazumeva značajna sredstva. Zbog toga se neretko pojedine firme odlučuju da poklone korišćenu pvc stolariju. Takva korišćena stolarija dolazi na naše tržište, farba se i prodaje kao nova. Ipak, to ne utiče na njenu zdravstvenu bezbednost, ali kvalitet je svakako upitan. Zbog navedenog vas savetujemo da prilikom kupovine i ugradnje pvc stolarije vodite računa kome poveravate ovaj posao.

 

Kvalitetan PVC prozora će se isplatiti već u prvoj godini korišćenja. Problem kod drvene stolarije sastoji se u činjenici da tokom godina drvo gubi izolaciona svojstva, što nije slučaj kod pvc stolarije. Ipak, postoje izuzetno kvalitetni drveni prozori od sibirskog ariša na primer, ali njihova cena daleko prevazilazi cenu pvc prozora.

Teško je dati precizan odgovor zato što se drveni prozori međusobno jako razlikuju: prozor od čamovine i prozor od sibirskog ariša imaju veoma različita svojstva, a isto tako važno je koliko je drvenarija stara, kako je održavana, na koji način je ugrađeno staklo itd. Ali ukratko, možemo reći da kvalitetan PVC prozor (uz niskoemisiono staklo) štedi više energije nego drveni prozor i to već u prvoj godini, a tokom vremena se ova razlika samo povećava jer drvo starenjem gubi izolaciona svojstva, a PVC ne.

Svaki pvc prozor ima čelična ojačanja, a možete dodatno ugraditi i sigurnosni okov koji nudi dodatnu garanciju protiv obijanja. Takođe, prilikom izbora stakla za vaše prozore možete se oprediliti za ono koje pruža sigurnost i u odnosu na vatreno oružje, odnosno nemoguće ga je probiti i vatrenim oružjem.

DOSTUPNI BRENDOVI

Glavna prednost nemačkih brendova u odnosu na konkurente iz drugih zemalja ogleda se u činjenici da se u Nemačkoj izuzetno vodi računa o poštovanju standarda i zakona. U tom smislu nijedan proizvod koji ne ispunjava standarde ne može da izađe iz nemačkih proizvodnih pogona.

Prilikom ugradnje stolarije jako je važno da vodite računa da vam prozore ugrađuju kvalifikovani majstori i da sarađujete sa kvalitetnim firmama. Prilikom ugradnje majstori moraju da vode računa o brojnim faktorima. Nije dovoljno samo našpricati pur penu, kvalitetan majstor postaviće i izolacione trake i to kako spolja, tako i iznutra.

Na našem tržištu postoji veliki broj kompanija koje se bave PVC stolarijom, pa je neophodno pažljivo proučiti svaki detalj ponude – od cene i specifikacije prozora (u šta spadaju poreklo profila, toplotna propustljivost, kvalitet okova i stakla), do uslova ugradnje i termina montaže.

Ukoliko vam naš Nenad nije odgovorio na sva pitanja i nedoumice, budite slobodni da nam pošaljete pitanje, rado ćemo vam odgovoriti na isto. Dovoljno je da kliknete na dugme ispod i popunite kraći formular. Odgovor ćete dobiti u najkraćem roku.